Relatie groeitraject

Relatie groeitraject start in september 2025, het is een traject in levenswijsheid dat gebaseerd is op het model “centering”. Het is een ervaringsgericht groeiproces waarin bewustwording centraal staat. Het groeitraject is bedoeld voor mensen die bewust een diepe reis naar binnen wensen te maken. Je kiest ervoor om een periode bezig te zijn met wie je werkelijk bent en om zicht te krijgen op wat je tegenhoudt in het neerzetten van je kwaliteiten.

We zijn relationele wezen. Vanaf de bevruchting staan we in relatie tot we sterven. Het is een zeer essentieel onderdeel van ons leven en we hebben relaties nodig om te kunnen leven. Relaties kunnen ons de grootste vreugde bieden maar heel vaak worden we ook geconfronteerd met de diepe pijnen die relaties met zich meebrengen. We leren veel op school, maar wat relaties nu echt zijn, hoe we erin kunnen functioneren en op een gezonde manier relaties aangaan, werd ons niet geleerd. De diepe pijnen rond voorgaande relaties, houden ons heel vaak weg om nieuwe mooie contacten aan te gaan. Stapsgewijs gaan we op zoek, samen met jou naar de schoonheid, de verbondenheid, de mogelijkheden en wat relaties jouw te bieden hebben. Een voedende relatie met jezelf en de ander, wat is dat en hoe kan je dit creëren?

Ben hierin geïnteresseerd, dan is dit groeitraject iets voor jouw!

Opbouw

Het volledige traject verloopt over 2 jaar. Het eerste jaar gaat over de relatie met jezelf, je eigen lichaam, wie ben ik? Dit is van essentieel belang. Hoe meer we weten wie we zijn, hoe beter we kunnen zien hoe we in relatie gaan en staan. We gaan het onderscheid tussen onszelf en de ander onderzoeken. Leren te blijven staan in verschillende situaties. In het tweede jaar verdiepen we ons hoe we relaties aangaan, hoe we ons laten meenemen of kunnen blijven staan in onze eigen energie. Hoe we echt kunnen samenkomen, communiceren. Je leert ook omgaan met jouw emoties en met die van de andere. De soorten relaties en naar wat je nu echt zoekt in relaties. Tijdens dit groeitraject wordt er gewerkt met 4 parameters: beweging, ritme, adem en focus. Deze zijn een manier om met ons lichaam en levensprocessen aan de slag te gaan. De kracht van beweging werd in elke oudere cultuur aangewend om verandering te brengen in het lichaam en leven van de mens. Via beweging leren we contact te maken met de blokkades, talenten, krachten en onze ziel. Naast bewegingsoefeningen wordt er eveneens gewerkt met meditatietechnieken, yogatechnieken, energetische en ceremoniële oefeningen, relationele technieken, gesprekstechnieken, etc.

Doelgroep

Een groeitraject is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar wie ze werkelijk zijn, naar een doel in het leven, naar manieren om totaal en vrij te kunnen leven in plaats van geleefd te worden. Je krijgt de gelegenheid om op jouw tempo jezelf, je mogelijkheden en de domeinen waarop je vastzit echt te ontdekken en deze te leren hanteren.

Welkom aan iedereen

 • die ondersteuning wil in zijn of haar zoektocht in het leven
 • die zicht wil krijgen op relaties en hoe ze erin functioneren
 • die zijn leven terug in eigen handen wil nemen
 • die op een belangrijk kruispunt in zijn/haar leven staat en keuzes moet maken
 • die bewustzijn en bewustwording als deel van het leven zien
 • die meer voeling wil krijgen met zijn of haar lichaam
 • die wilt leren wat emoties zijn en hoe ze kunnen gehanteerd worden

Inhoud

Fase 1: Alchemy of the body

Ons fysiek lichaam wordt vaak de tempel van onze ziel genoemd. We besteden veel tijd aan de oppervlakte ervan, maar komen zelden tot bij de diepere lagen. Indien we willen leren loslaten, onszelf leren aarden en groeien naar wie we echt zijn, vormt kennis en voeling met ons fysiek lichaam de basis. Ons fysiek lichaam kan je zien als de harde schijf van een computer. Alles wat we ooit meemaakten en nog steeds ondergaan wordt er automatisch in opgeslagen. Het fysiek lichaam kan je ook zien als de werkplaats van jouw leven.

Via beweging en dans, dat centraal staat in het persoonlijke groeiproces, neemt Nele Vandezande jouw mee en wordt je geleerd jouw lichaam te openen en krijg je meer toegang tot de informatie van jouw lichaam. Verder wordt er gewerkt rond focus, adem en ritme.Hierdoor kan het lichaam energieën loslaten die je nog steeds vasthoudt. Zo leer je meer voeling te krijgen met de wijsheid die er aanwezig is. Je leert jezelf aarden en werkt rond basisvertrouwen en draagkracht. Daarna kan je dieper doordringen en contact maken met het emotionele, mentale en energetische lichaam.

 • Wat is aarding en wat zijn wortels?
 • Hoe kan ik leren loslaten?
 • Hoe kan ik basisvertrouwen en basisveiligheid creëren in mijn leven?
 • Waar zit de kracht van manifestatie en hoe kan ik leren om dingen neer te zetten in mijn leven?
 • awakening the body: beweging, ritme en adem
 • bones, grounding en rooting: bewustzijn van botten
 • muscles and emotions: bewustzijn van spieren
 • wijsheid van het bekken
 • wheel of life: niveau 1

Fase 2: Connections

Deze fase staat volledig in het teken van relaties en verbindingen. De manier waarop we in relatie met anderen staan wordt grotendeels bepaald door ons verleden. Emotionele aarding staat hierin centraal. Je leert meer zicht te krijgen op hoe je functioneert naar anderen toe, welke mensen je aantrekt en waarom.

Je leert je drijfveer en dynamiek in relaties kennen om meer zicht te krijgen op steeds terugkomende obstakels en problemen t.o.v. partner, kinderen, collega’s, en andere mensen in je leven. In deze fase ga je aan de slag met je schaduwkanten en kwaliteiten in relaties. Er wordt dieper in gegaan op de wijsheid en de kracht van de organen en wat dit betekent in je relaties en je leven. We leren de kracht en de schaduwzijdes van emoties kennen en hoe ermee om te gaan.

 • Wanneer verlies ik mijn energie en waarom?
 • Hoe kan ik in mijn eigen energie leren blijven?
 • Wat is projectie en overdracht?
 • Welke soort relaties komen vooral aan bod in mijn leven?
 • Wat is het doel en wat is de kracht van emoties?
 • connections: dynamiek in relaties
 • emotionele intelligentie: krachten en valkuilen van emoties
 • words of wisdom: communicatietechnieken
 • wijsheid van het abdomen
 • wheel of life: niveau 2

Data & Prijzen Relatie groeitraject

Persoonlijk groei pakket:

1 module op zat (9u30-16u30): 23/09

4 modules van 2 dagen telkens op vrij & zat (9u30-16u30): 6 & 7/10, 8 & 9/12, 2 & 3/02, 19 & 20/04

1 module op vrij (9u30-16u30): 7/06

11 dinsdagavonden (20u-22u): 26/09,03/10, 10/10, 17/10, 24/10, 07/11, 14/11, 21/11, 05/12, 12/12, 19/12

1 weekend module, vrij (18u-21), zat en zon (10u-17u): 3, 4 & 5/05/24

4 individuele sessies (1uur)
2 groepssessies online (1,5 uur)

Eenmaal : 1812.5 euro (voor de start van de opleiding)
Maandelijks : 196,25 euro (10 maanden : sept – juni)
Data & Prijzen
Download hier de PDF
Data & Prijzen

Praktische info

Interesse in het groeitraject?

Het groeitraject start 2-jaarlijks in september (in de oneven jaartallen). Heb je interesse? Neem contact op met Nele Vandezande voor een verkennend gesprek: 051/70 55 70 of nele@souldance.be
Klik hier voor alle info over het model centering
Meer info? Surf naar www.centrosofie.be