Soul Sounds – Muziektherapie // NIEUW

­

Muziektherapie met Ine Pattyn

Ben je het contact met jezelf kwijtgeraakt en wil je opnieuw een verbinding maken met je innerlijke wereld? Wil je leren omgaan en leren uiten van je emoties? Zijn er terugkerende thema’s in je leven waar je telkens weer op vastloopt en die je graag wilt veranderen?

Heb je behoefte aan het versterken van je zelfvertrouwen, het verminderen van stress of het aanpakken van angsten? Misschien ervaar je moeilijkheden op het gebied van sociale vaardigheden? Heb je een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt die nog steeds een impact op je heeft? Of ben je gewoon op zoek naar wat extra ondersteuning?

Spreekt muziek je op een manier aan en ben je op zoek naar een creatieve vorm van expressie, dan is muziektherapie wellicht de juiste vorm van therapie voor jou.

WAT HOUDT MUZIEKTHERAPIE IN?

Muziek is een mooie toegangspoort om contact te maken met je innerlijke leefwereld (gevoelens, ervaringen, herinneringen, etc.). Tijdens muziektherapie wordt muziek als middel gebruikt om jou te begeleiden in je persoonlijke groeiproces. De therapie wordt specifiek afgestemd op jouw behoeften. Muziektherapie omvat verschillende werkvormen: improviseren met instrumenten, gebruiken van je stem (zingen of vrije vocale expressie), songwriting, luisteren naar muziek (opnames of live muziek), muzikale spelsituaties, etc. Elke persoon is uniek, dus de keuze en ervaring van de muziek zal voor iedereen anders zijn, afhankelijk van individuele muzikale voorkeuren. Na de muzikale ervaring wordt er samen gereflecteerd en worden de muzikale uitingen vertaald, zodat je inzicht kunt krijgen in je onderliggende gevoelens, verlangens, gedachten, etc. Het is belangrijk om te weten dat je geen muzikale achtergrond of kennis van een instrument nodig hebt voor muziektherapie!

Muziektherapie biedt een veilige ruimte waarin je jezelf kunt zijn en waarin je jezelf beter leert kennen via de taal van muziek.

Het aanbod

Tijdens deze sessie bespreken we jouw individuele behoeften, verlangens en verwachtingen. We stellen samen een plan van aanpak op. Er wordt ook al een eerste korte muziektherapeutische sessie gegeven.
Dit is ook een goede sessie om eens te proeven van wat muziektherapie inhoudt.

Duur: 1 uur

Tijdens het individueel traject wordt er afgestemd op de noden en verlangens van de persoon.
De individuele sessies worden vaak voorafgaand door een introductie sessie.

Duur: 1 uur

Tijdens de groepsreeks wordt er ook nog ingespeeld op de groepsdynamieken.

Je kan je inschrijven voor groepsreeksen:

  • Herfstreeks: 8/9, 29/10, 20/10, 10/11 & 1/12
  • Winterreeks: 26/1, 9/2, 23/2, 8/3 & 22/3
  • Lentereeks: 26/4, 17/5, 7/6 & 21/6

Bekijk het volledige programma

Het aanbod staat chronologisch met de eerstvolgende workshop bovenaan. Wanneer er niets verschijnt, zijn de reeksen, lessen etc.. reeds gestart. Hou de site in het oog voor het nieuwe aanbod.

2604/2024

Soul Sounds – Groepsmuziektherapie – Lentereeks

Soul Sounds – Groepsmuziektherapie – Vrijdagavond – Lentereeks met Ine Pattyn

Kom in contact met je innerlijke leefwereld en anderen via muziek. Soul Sounds is voor jou als je via muzikale improvisaties wil groeien in verbinding met  »» Lees meer…