Opleiding Embodiment instructor – op groepsaanvraag

Embodiment kent een opmars in de gezondheidszorg. En in het begeleiden van mensen. Onderzoek wijst uit dat het proces, de toegepaste therapie en/of technieken nog effectiever zijn als er een koppeling wordt gemaakt naar het lichaam van de patiënt. In de loop van de bijna dertig jaar die we met het lichaam werken, hebben we een methode ontwikkeld die je makkelijk kan toepassen in je praktijk als psycholoog, psychotherapeut, osteopaat, centering practioner, centering coach, adem & relaxatieconsulent, diëtist, podoloog, logopedist, mindfulnestrainer, yogatherapeut, muziektherapeut, stress- en burn-outcoach, …

Opbouw & inhoud van de opleiding

Tijdens deze opleiding leer je de principes en het belang van embodiment in je praktijk volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken. Je maakt uitgebreid kennis met de FABR-methode en wat dit inhoud. Het wordt vertaald naar jouw cliënteel en praktijk setting.

De opleiding omvat ook een hele reeks bewustwordingsoefeningen, bewegings- en ademhalingsoefeningen, die heel makkelijk kunnen worden toegepast in je praktijk en bij je cliënt. De oefeningen kunnen zowel zittend als staand worden uitgevoerd.  Tijdens de opleiding leer je een specifieke opbouw aan en krijg je een stevige methodiek aangereikt. Deze methodiek laat je toe om de technieken die je al kent en die die je je in de toekomst eigen zal maken, te kaderen en te gebruiken.

Het uiteindelijke doel is om de embodiment volgens de FABRR-methode toe te passen in je huidig therapeutisch plan bij het werken met mensen. Het is een toevoegen aan je huidige manier van werken.

Als embodied instructor is moet je in de eerste plaats zelf stevig je lichaam voelen en ermee aan de slag te gaan. Daarom is deze opleiding/bijscholing een vol programma met een stevige inlevingsmodule die je kan zien als praktijktoepassing op jezelf, aangevuld met professionele modules.

Fysieke embodiment : interoceptie en proprioceptie
Botten, aarding en wortels
Spieren , emoties en overlevingsstrategiën
Hulpbronnen in het lichaam
De FABR-Methode
Centering® model: niveau 1
Mentorprogramma, osteo & centering.

Fysieke embodiment theorie & praktijk
Proprioceptie, visceroceptie, exteroceptie
De FABR-Methode: theorie & toepassing
Bewustzijns-, bewegings- en ademhalingsoefeningen
Individuele toepassingen voor je cliënten en gericht op jouw praktijk
Supervisie, intervisie

Praktische info

Als je op deze pagina geen link naar praktische gegevens kan vinden, neem dan contact met ons op en we bekijken of je jou verder kunnen informeren.

Embodiment instructor volgens de FABR-methode.

Op aanvraag

Interesse in de opleiding?

Heb je nu al interesse? Kom naar de info-momenten (zie hiernaast) of neem contact op met Nele Vandezande voor een verkennend gesprek: 051/70 55 70 of kurt@souldance.be

Praktische info

Als je op deze pagina geen link naar praktische gegevens kan vinden, dan is deze opleiding reeds gestart of zijn de data nog niet beschikbaar. Neem dan contact met ons op en we bekijken of je jou verder kunnen informeren.