BISO – Body in Soul movement practice

­

Bewust bewegen via de Body in Soul movement practice met Nele Vandezande

In het BISO bewegingswerk dansen en bewegingen we om te genieten, los te laten, onze authentieke zelf te voelen, opnieuw contact te krijgen met wie we echt zijn, etc…

We verkennen we ons lichaam door middel van de FABRR-methode, waarbij we ons richten op Focus, Ademen, Beweging, Ritme en Ruimte. Deze eenvoudige begrippen hebben een diepgaand effect wanneer we ze toepassen tijdens de dans en in ons dagelijks leven.

Met behulp van de FABRR-methode maken we gebruik van zes verschillende bewegingsportalen: Gronding, Middellijn, Loslaten, Activeren & Ontspannen, Center en Acceptatie. Deze bewegingsportalen zijn essentieel om te oefenen, omdat ze ons ondersteunen om steviger en veerkrachtiger in het leven te staan.

De bewegingssessies zijn gebaseerd op het Centering-model, dat het Medicijnwiel omvat dit met een diepe focus op onze vier lichamen: het fysieke, emotionele, mentale en energetische lichaam en de 4 dimensies : persoonlijke, relationele, ecologische en universele dimensie. Via Bodyspirit, dat de verschillende lagen van het lichaam omvat, leren we de wijsheid en kracht van elke laag ontdekken en benutten. Er wordt uitgebreid ingegaan op elke laag en de betekenis ervan in ons leven, evenals hoe we de kwaliteiten kunnen integreren in ons dagelijks functioneren.

Dit alles vormt samen het bewegingswerk BISO – Body in Soul. We verkennen op de dansvloer hoe deze kwaliteiten bewegen en hoe we ze kunnen integreren in ons leven. De workshops worden geleid door Nele Vandezande uit België en Cathy Ryan uit Ierland.

BISO movement is een combinatie van dans en beweging, meditatie, ceremonie, bruikbare en toepasbare schema’s om inzicht te verwerven en duidelijkheid te krijgen over ons functioneren.

BISO movement is het product en de methodiek en de ervaringen die onder andere Nele Vandezande en Kurt Pattyn hebben ontwikkeld in de loop van 20 jaar ervaring. De uitwerking van de bewegingsmodaliteit is een samenkomen van hun werk en de kennis en wijsheid die Cathy Ryan heeft opgedaan in haar jarenlange groei, ontwikkeling en het aanbieden van workshops en trainingen. Het is een unieke manier om te groeien naar jezelf, in relatie met anderen en het grotere geheel. Ieder thema wordt 360° bekeken.

uitgebreide info dans & beweging

Bekijk het volledig aanbod.

Het aanbod staat chronologisch met de eerstvolgende workshop bovenaan. Staat er niets, dan is dit aanbod gestart of volzet.

2302/2024

BISO Weekendworkshop – Hunger for Spirit – 23, 24 & 25 febr. in Naarden (NL)

BISO Weekend workshop in Naarden (NL)  met Nele Vandezande

Dansen naar de Diepte van de Ziel

Heb je ooit het verlangen gevoeld naar iets diepers, iets spiritueels dat diep van binnen aan je knaagt? Ben je nieuwsgierig  »» Lees meer…

0305/2024

BISO Weekend Workshop – Synergy in Motion: The Dance of Male and Female – Energy – VOLZET

Weekend workshop met Nele Vandezande en Kurt Pattyn

Welkom bij onze inspirerende workshop over de kracht van synergie tussen de mannelijke en vrouwelijke basisenergie in mensen. Dans en beweging zijn universele vormen van expressie die ons  »» Lees meer…

0107/2024

BISO Zomer 4 – daagse – The transformational Heart

The transformational heart: Het Hart in Transitie

Ons hart staat niet alleen symbool voor fysieke kracht, leven en verbondenheid, maar belichaamt ook de voortdurende transformatie die het leven met zich meebrengt. Het hart is niet allen  »» Lees meer…