In september kan je terug starten met de 4-jarige opleiding Centering Coach.

Wat is dit?

In deze opleiding gebruiken we het gesprek als toegangspoort om meer inzicht te krijgen in het proces of levensweg van de persoon, daarnaast leren we fysieke vaardigheden, relaxatietechnieken, ademhalingstechnieken aan de cliënt aan en hoe hij/zij ze kan toepassen in zijn/haar leven.

Werkwijze van een centering coach?

De coach leert om voorbij de woorden te voelen en te luisteren om zo dieper door te dringen in de emotioneel-mentale toestand van de cliënt, hoe hij omgaat met anderen, hoe hij staat in het leven, etc. Aan de hand van het gesprek kan hij, samen met de persoon, bepaalde doelen leren stellen en hoe deze toe te passen in het dagelijkse leven. De centering coach kan ons meer informatie geven hoe we onszelf zien, wie we zijn, waarom bepaalde emoties en gedachten zich blijven herhalen, waarom we steeds vastlopen op dezelfde thema’s in ons leven en waarom we vaak onze zielstalenten niet kunnen neerzetten of zelfs niet kennen.

Daarnaast zal de centering coach aanvullend bepaalde fysieke vaardigheden, relaxatietechnieken, ademhalingstechnieken aangeleerd krijgen om de persoon verder te begeleiden in zijn of haar proces en levensweg. Met als doel dat de cliënt dit alles leert toepassen in zijn of haar dagdagelijks leven.

Opbouw van de opleiding.

De opleiding omvat in de eerste plaats inlevingsmodules, waar we telkens zelf de ervaring via oefeningen ingaan om zo onszelf en de anderen te leren voelen en kennen. Daarnaast zijn er de professionele modules die opgedeeld zijn uit een theoretisch, functioneel deel dat gebaseerd is op recente wetenschappelijke inzichten en een praktisch deel, waarbij we onze persoonlijke ervaring en onze theoretische kennis samenbrengen om het te leren toepassen bij de cliënt.

We werken hard aan het programma. Alle informatie wordt in de toekomst hier beschikbaar gemaakt.

De eerste twee jaren (fase 1 en fase 2) van deze opleiding omvat de opleiding “Ademhaling en relaxatie consulent”. In het derde en vierde jaar (fase 3 en fase 4) wordt er specifiek gewerkt rond coaching met de kennis van en rond het model centering.

Meer details zie link : gedetailleerde uitleg over de 4 jarige opleiding

Interesse?
Kom gerust naar ons info-moment op 22 aug. om 19u. Daar kan je het team ontmoeten en krijg je meer uitleg.
Je kan gewoon contact met ons opnemen : nele@souldance.be
Hoe inschrijven?
Je bent pas ingeschreven na een intake gesprek en het definitief persoonlijk toezeggen.
Voor een intake mail ook nele@souldance.be om een datum vast te leggen.