In september kan je terug starten met de 2-jarige opleiding Adem & relaxatie consulent.

Wat is dit?

In deze opleiding  leren we fysieke, emotionele en mentale vaardigheden, relaxatietechnieken, ademhalingstechnieken aan de cliënt aan en hoe hij/zij ze kan toepassen in zijn/haar leven. De bedoeling is om een op maat gemaakte traject op te maken, volgens het type van de persoon en specifiek op de hulpvraag.

Werkwijze van een relaxatie & adem consulent?

Deze opleiding biedt de hulpverlener handvatten om mensen dichter bij ontspanning en zichzelf te brengen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Om te kunnen voldoen aan de noden van een verscheidenheid aan mensen, dient een uitgebreide waaier aan technieken te worden aangeleerd en ingeoefend. Deze technieken werden zorgvuldig gekozen vanuit hun wetenschappelijke onderbouw en hebben reeds jaren hun dienst bewezen. Ze zijn makkelijk aan te leren en zijn zeer gebruiksvriendelijk in hun toepassing bij de cliënt. Omdat spanning vooral in het lichaam zeer meetbaar en voelbaar is, starten we met ademhalings- & lichaamsgerichte technieken. Vanzelfsprekend bekijken we wat stress is en hoe dit ons functioneren kan bepalen op verschillende vlakken. Daarnaast leer je de basis van coaching aan zodat je de cliënt kan ondersteunen om de aangeleerde technieken ook daadwerkelijk en effectief te integreren in zijn of haar dagdagelijks leven.

Opbouw van de opleiding.
De opleiding is naar goede Souldance gewoonte een ervaringsgerichte opleiding. Het is een unieke combinatie van technieken en persoonlijk proces. Naast de professionele modules, stap je ook in een inlevingsmodule Centered living (fase 1 en fase 2) voor je persoonlijke groei. In de inlevingsmodule wordt verder gegaan dan de technieken die je zelf zal leren toepassen zodat je ook niet gekende paden kan betreden en je ervaring kan verdiepen.

Na deze 2 jarige opleiding kan je dit alles in de praktijk brengen. Maar het vormt ook de twee basisjaren van de opleiding Centering Coach. Voor meer uitleg zie Centering Coach.

Meer details zie link : gedetailleerde uitleg over de 2 jarige opleiding

Interesse?
Kom gerust naar ons info-moment op 22 aug. om 19u. Daar kan je het team ontmoeten en krijg je meer uitleg.
Je kan gewoon contact met ons opnemen : nele@souldance.be
Hoe inschrijven?
Je bent pas ingeschreven na een intake gesprek en het definitief persoonlijk toezeggen.
Voor een intake mail ook nele@souldance.be om een datum vast te leggen.