4-daagse workshop met Nele Vandezande en Kurt Pattyn

Ons fysiek lichaam is opgebouwd uit verschillende weefsellagen. Elke laag heeft zijn of haar eigen ritme. Zo ademen we op een bepaald ritme, slaat ons hart aan een bepaald ritme en trillen onze cellen op een nog ander ritme. Ons emotioneel, mentaal en energetisch lichaam hebben eveneens een bepaald ritme. Maar ons lichaam heeft niet alleen innerlijke ritmes, maar is ook onderhevig aan grotere uiterlijke ritmes zoals het ritme van onze maatschappij en het ritme van cyclussen op aarde en in het universum.

In deze periode zit de aarde mondiaal in een overgangsperiode van cyclussen. Elke cyclus, zoals de verschillende seizoenen, draagt een specifiek bewustzijn in zich en heeft specifieke krachten die kunnen ontwikkeld worden. De krachten van de oude cyclus komen aan hun einde, terwijl de nieuwe energie en krachten meer en meer vorm krijgen. Maar wanneer 2 cyclussen samenkomen in de natuur ontstaat er een periode van versnelling en chaos. Chaos en versnelling zorgen ervoor dat we vaker ons eigen natuurlijk ritme verliezen en meegesleurd worden door het grotere ritme van onze maatschappij. Dit veroorzaakt een sterke verhoging van onze innerlijke ritmes, waardoor burn-outs, vermoeidheid en depressies in onze maatschappij vaker aan bot komen. Maar deze versnelling en chaos zijn juist nodig om het oude te kunnen loslaten en over te gaan naar het nieuwe. Alleen zijn we niet geleerd hoe om te gaan met periodes van mondiale veranderingen.

In deze uitdagende overgangsperiode zijn de krachten van ritme en synchroniciteit bijna onmisbaar. Ze kunnen ons helpen, om in deze uitdagende tijden, beter bij onszelf te blijven en om onszelf beter te kunnen aanpassen aan de snelle veranderingen in onze maatschappij en op aarde.

In deze zomerweek gaan we de verschillende ritmes van ons lichaam exploreren en leren we beter hun krachten en schaduwzijden kennen. We leren tools aan om ons lichaam vanuit chaos naar innerlijke rust en stilte te brengen. We leren ook hoe we onszelf beter kunnen synchroniseren en verbinden met de grotere natuurlijke ritmes en krachten in de natuur. Op die manier kunnen we onze innerlijk chaos transformeren en omzetten in een ritme die onze ziel verbindt met de krachten van de nieuwe cyclus en moeder aarde.

Dit doen we via dans, ceremonieel en energetisch werk.