Yoga op kindermaat met Annelies Vandewiele

Kinderen en jongeren zijn belangrijk. Net daarom willen we hen een plaatsje geven in Souldance. Ze zijn dé toekomst van deze aardbol, het nieuwe leven met hun projecten en talenten. Ze zijn volop in ontwikkeling en snuffelen leergierig rond op deze aardbol. Ze zitten boordevol energie, leergierigheid en creativiteit. Ouders en leerkrachten, maar ook Souldance wil hen helpen om hier te aarden, zichzelf te vinden, hun dromen waar te maken.

Tegenwoordig worden kinderen en jongeren in onze competitieve maatschappij echter dagelijks geconfronteerd met ‘moeten’. Ook worden ze meer dan ooit geprikkeld door een massa aan informatie. Dit alles brengt heel wat innerlijke onrust en zelfs stress met zich mee. Als we rond ons kijken, zien we vaak geen vreugde en plezier, maar aanpassings-, gedrags-, leer- en gezondheidsproblemen opduiken. Het lijkt alsof ze nog niet echt op de aarde geland zijn. Ze zijn overgevoelig, weten geen blijf met hun energie en pikken alles op uit de buitenwereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer kinderen en jongeren nood hebben aan zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning.

In de lessen kinderyoga wordt via meditatie, yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en visualisaties gewerkt aan zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning bij kinderen. Elk kind mag zich op zijn eigen tempo ontwikkelen. De verschillende oefeningen vergroten en verfijnen de verbeeldingskracht, het inlevingsvermogen en het lichaamsbesef. De spieren en gewrichten worden soepel en sterk en door spelend op ontdekking te gaan worden ook alle zintuigen geprikkeld. Via dansen, praten, tekenen, spelen worden ze gestimuleerd hun gevoelens te uiten. Alles kan er, niets moet!

Het aanbod

Ben jij ook op zoek naar een toffe activiteit voor jouw kind of jongere waarbij het leert omgaan met al deze problemen en zo tot totale ontspanning en in balans kan komen? Dan is ons aanbod misschien wat je zoekt!

Praktisch algemeen – belangrijk !

De yoga tijdens de vakanties wordt georganiseerd door externe lesgeefster – Annelies Vandewiele

Door veranderingen in de missie en de inhoud van Souldance worden de lessen kinderyoga door Annelies Vandewiele zelf georganiseerd (de lesgeefster die reeds 10 jaar bij Souldance de kinderyoga gaf). Ze gebruikt onze gebouwen om de kinderyoga in de streek te blijven aanbieden. Je kan nog altijd inschrijven via deze website, je inschrijving gaat rechtstreeks door naar haar.

Opvang voor en na de les

Voor en na de les is Annelies hier 1 uur aanwezig. Indien je opvang nodig hebt gedurende deze tijd, contacteer Annelies, zodat ze hiermee rekening kan houden. Let wel – niet langer dan 1 uur en je dient haar te contacteren.

De prijs

Wij zijn niet gesubsidieerd en Annelies is een professional (ergotherapeut , wellnesscoach, kinderyoga lesgeefster, yoga lesgeefster, werkt in de pijnkliniek van het AZ St. Jozef in Gent). De kwaliteit die ze aanbiedt en haar jarenlange ervaring met kinderen en kinderyoga zorgt ervoor dat deze lessen heel goed doorwerkt zijn en heel veel specifieke aandachtspunten van de kinderen onderbouwt. Dit is dus geen cursus met vakantiemonitoren. Daarom is de prijs wat ze is.

Contacteer Annelies Vandewiele

Bekijk het volledige programma

Vakantiekampen met Annelies Vandewiele

Herfstvakantie – tweedaagse: 28/10/2019 en 29/10/2019 van 9.00u tot 16.00u – 70 euro
Krokusvakantie – tweedaagse: 24/02/2020 en 25/02/2020 van 9.00u tot 16.00u – 70 euro
Paasvakantie – driedaagse: 06/04/2020, 07/04/2020 en 08/04/2020 van 9.00u tot 16.00u – 105 euro

Hieronder staat het aanbod chronologisch met de eerstvolgende workshop bovenaan.