Annelies Vandewiele
Annelies Vandewieleergotherapeut, kinderyoga docent

Als kinderyogadocente heeft zij reeds vele jaren ervaring in het werken met kinderen. Tijdens haar opleiding tot ergotherapeute en wellnesscoach specialiseerde zij zich in de toepassing van kinderyoga- en mindfulnesstechnieken bij kinderen met een mentale beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. Haar eindwerk werd hiervoor door het Vlaams Ergotherapeutenverbond bekroond tot beste eindwerk. Omdat alle kinderen baat hebben bij een bewuste houding ontwikkelde ze de training kindermindfulness voor souldance.

Wie ben ik

Reeds verscheidene jaren gaf ik danslessen aan kinderen, adolescenten en volwassenen. Vooral het werken met kinderen boeide me enorm. Hun enthousiasme en ongedwongenheid gaf me de energie die ik in de lessen stak terug. Maar meer en meer viel het mij op dat verscheidene kinderen altijd ‘moe’ waren. Te moe om te dansen, te moe om te spelen. Hierdoor kreeg ik het gevoel dat kinderen het tempo dat hun, door onze snel veranderende maatschappij, wordt opgelegd soms niet kunnen volgen. Ze moeten niet alleen presteren op school, maar ook tijdens de muzieklessen, op sportkamp, in de dansles,… Dit inzicht deed me zoeken naar andere methodes om met kinderen om te gaan. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Brain Gym en Kinderyoga. Al spelenderwijs wordt het geestelijk en lichamelijk welzijn bevorderd, waardoor kinderen terug hun eigen ik kunnen zijn en beleven. Graag wil ik deze ‘leer’-methodes doorgeven, met als doel kinderen te stimuleren zich op een plezierige en ontspannende wijze te laten ontwikkelen.

In mijn opleiding tot ergotherapeute en wellnesscoach leerde ik nog tal van andere technieken kennen, allen met eenzelfde doel: het wel-zijn te bevorderen. Vooral relaxatie en mindfulness maakten een diepe indruk op me. Door zelf de positieve effecten van deze technieken te hebben mogen ervaren, werd ik gemotiveerd deze aan anderen door te geven.

Opleiding & ervaring

 • Bachelor in de ergotherapie – wellnesscoaching aan Howest te Kortrijk (2009-2012)
 • Meester in de beeldende kunst – optie fotografie aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel (2002-2006)
 • Medische Kinderyoga bij Helen Purperhart te Almere (2011)
 • Kinderyoga voor zorgkinderen bij Helen Purperhart te Almere (2011)
 • Lu jong – Tibetan Healing yoga te Souldance (2010)
 • Kinderyoga docentenopleiding bij Rosie Goovaerts te Brugge (2008)
 • Optimal Brain Organisation bij Vinciane Schoenmaeckers te Mortsel (2008)
 • Brain Gym 1 en 2 bij Vinciane Schoenmaeckers te Mortsel (2007-2008)
 • Hoger Redder bij BLOSO (2007)
 • Streetdance Instructor bij FISHEC (2004)
 • Kinderyoga sinds 2008

Contacteer Annelies

Populierstraat 147 - 8800 Roeselare

Tel: +32 486 99 62 06

E-mail: annelies.vandewiele@hotmail.com