Hier vind je een korte oefeningen, die je kan doen.

Doel :

Het doel is om af en toe een moment te nemen en via de oefeningen terug te komen bij jezelf, in jouw ruimte, ’s morgens, over dag, ’s avonds, ’s nachts.

Hoe werkt het :

Ik leg kort de oefening uit en je kan al even meedoen. Daarna begin je zelf opnieuw op je favoriete muziek, op het ritme van je ademhaling of een muzieklijst die je via deze website ook terug kan vinden.

Oefening 7 : Omgaan met prikkels (Basis oefening)

Meditatie oefening. Neem een positie aan die je verkiest. Start in rust, eens je het kan, doe het in beweging. Maak je ogen zacht en kijk rustig voor je uit. Luister naar de geluiden, neem je tijd om ze in te ademen en terug uit te ademen. Voel wat ze met je lichaam doen. Verwelkom de geluiden, terwijl je uitademt, stel je voor dat je de geluiden en spanning loslaat. Doe dit zo lang tot je voelt dat je lijf ontspant. Verschuif je aandacht naar de ruimte en kwaliteit van stiltes tussen de geluiden, terwijl je uitademt, stel je voor dat je die stiltes en spanning loslaat. Doe dit zo lang tot je voelt dat je lijf ontspant. Sluit ten slotte je ogen en geniet na. Observeer: wat is mijn relatie met geluid (prikkels), en hoe is mijn relatie met de ruimte ertussen ? Veel oefengenot. Nele

Oefening 6 : oefening op een stoel

Zie oefening op You Tube kanaal : klik hier

Oefening 5 : jezelf activeren en tot rust brengen (opladen) in beweging

Zie oefening op You Tube kanaal : klik hier

Oefening 4 : gevoel van ruimte

Zie oefening op You Tube kanaal : klik hier

Oefening 3 : Loslaten in beweging

Zie oefening op ons YouTube kanaal : klik hier

Oefening 2 : Kom terug bij jezelf – de middellijn

Zie de oefening op ons YouTube kanaal : klik hier

Oefening 1 : Breng je lichaam in beweging

1. Schuif die zetel aan de kant, zet je favoriete muziekje op en nodig stapsgewijs heel je lichaam uit,
2. Breng je aandacht naar je voeten en nodig de beweging uit, durf heel veel verschillende bewegingen te doen, voeg je kniëen toe en laat ze samen bewegen met je voeten, voeg dan je heupen en bekken toe, vervolgens je wervelkolom, schouders, ellebogen, polsen, vingers en tenslotte je hoofd. Je bent al aan het dansen!! Het hoeft niet mooi te zijn, beweeg zoals je wil, raar, traag, wild, stil, volg de bewegingen en laat je uitnodigen.
Voel je beweging en voeg je adem toe.
Als de beweging weg ebt, voel na. Voel je voeten op de grond, voel je lijf, voel de verbinding, voel je adem, ervaar de ruimte en verwelkom jezelf.
Doe dit zolang je wenst, Soms zijn 5 minuten genoeg, soms een uur.
Je bent klaar voor de dag, of na de dag om je spanning los te laten.
Je vindt ook muziek op:
spotify : nele vandezande – oefening 1 breng je lichaam in beweging. (specifiek voor deze oefening)