Opleiding the (he)Art of aromatherapy – start september 2021 (1 jaar)

(Fyto)aromatherapie is zo oud als de mensheid. Sinds mensenheugenis worden planten immers gebruikt voor gezondheid en rituelen.

Aromatherapie is een behandelwijze waarbij men etherische oliën gebruikt ter ondersteuning, harmonisering en genezing van de fysieke, emotionele, mentale en energetische gezondheid.

Etherische oliën zijn bijzonder geconcentreerd, aromatisch en complex. De olie van één unitaire plant, uit één plantendeel, bevat gemiddeld meer dan 100 verschillende chemische moleculen. Het is deze complexe en unieke chemische samenstelling die de krachtige werking bepaalt.

Deze opleiding biedt een wetenschappelijk gefundeerde theoretische en praktische kennis om aromatherapie te kunnen toepassen op het fysieke, mentale, emotionele en energetische lichaam.

Onze visie

Alles in de wereld kan een medicijn zijn. Hoe dichter we komen bij onze intuïtie, hoe beter we kunnen voelen wat we precies nodig hebben om ziekte te voorkomen en te genezen. Zonder de grote verdiensten van de klassieke geneeskunde te ontkennen, ontdekken we tijdens deze opleiding de helende kracht van de natuurlijke essenties van planten, kruiden, bloemen en bomen.

Doelgroep

  • Deze opleiding betekent een grote meerwaarde voor professionals in de zorg (fysiek en psychisch), in de beauty en spa-sector en in het onderwijs: relaxatie- en massagetherapeuten, schoonheidsspecialistes, verpleegsters, ergotherapeuten, psychotherapeuten, psychologen, mensen in de palliatieve zorg, ergotherapeuten, yogadocenten, zorgkundigen, kinesisten, animatoren, leraren…
  • Deze opleiding betekent een echte verrijking voor je persoonlijke zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling.
  • Deze opleiding betekent een grote meerwaarde voor de zorg en ondersteuning binnen je gezin/familie/vriendengroep.
  • Deze opleiding is een grote meerwaarde voor iedereen die geïnteresseerd en gefascineerd is door gezondheid, schoonheid en welzijn met natuurlijke middelen.

Toepassingsgebied

Het toepassingsgebied is zeer ruim. Hieronder zetten we enkele mogelijkheden op een rijtje zonder volledig te willen zijn:

Deze opleiding biedt een ruim toepassingsgebied in de medische sector: het verbeteren van de luchtkwaliteit en het brengen van een veilige sfeer in wachtzalen; olfactotherapie als diep helende techniek bij psychologisch en psychotherapeutisch werk; de heilzame kracht van geuren bij palliatieve zorg, in bejaardentehuizen, op oncologische afdelingen, …; de medische toepassingen van etherische oliën; …
Deze opleiding biedt heel mooie toepassingen voor o.a. concentratie, rust, emotioneel welzijn en verbetering van luchtkwaliteit op scholen.
Deze opleiding biedt heel mooie toepassingen voor o.a. het creëren van een ontspannen sfeer; het verbeteren van de luchtkwaliteit; het bereiden van aangepaste massage-oliën, het regenerende, rimpelwerende en hydraterende effect van specifieke etherische oliën en plantaardige draagoliën;…
Deze opleiding biedt heel praktische toepassingen voor EHBO; ter preventie en genezing van kinderkwalen; culinair gebruik; ter verbetering van de luchtkwaliteit; voor het scheppen van een warme en gezellige sfeer; voor persoonlijke hygiëne;…
Deze opleiding biedt heel praktische toepassingen ter verbetering van de luchtkwaliteit, voor het scheppen van een meditatieve sfeer, ter ondersteuning om mensen te aarden; voor focus; …

Inhoud & opbouw van de opleiding

Opbouw van de opleiding

De opleiding bestaat uit twee gelijkmatige delen: 1) een wetenschappelijk theoretisch gedeelte (voormiddag) en 2) een ervaringsgericht praktisch gedeelte (namiddag).

Voor een diepe verankering van de leerstof worden tijdens beide delen theorie (hoofd), en praktijk (handen) voortdurend met elkaar verweven.

Komen o.a. aan bod: geschiedenis, extractiemethodes, kwaliteitsgaranties, chemische structuur, correcte bewaring, mogelijke risico’s, toxiciteit, mogelijke toepassingen, plantaardige draagoliën, therapeutische indicaties en eigenschappen, recepturen (die we ook zelf gaan maken), olfactotherapie, invloed op de hersenen, huidverzorging, culinaire aromatherapie, immuniteit, relaxatie, meditatie, …

Zowel tijdens het theoretische als tijdens het praktische gedeelte is er een continüe wisselwerking tussen

  • het mentale lichaam: gefundeerde wetenschappelijke kennis over aromatherapie, studie en ervaring van de mentale werking van etherische oliën,
  • het fysieke lichaam: studie en ervaring van de fysieke werking van etherische oliën,
  • het emotionele lichaam: studie en ervaring van de emotionele werking van etherische oliën,
  • het energetische lichaam: studie en ervaring van de subtiele energetische werking van etherische oliën.

Data & Prijzen

Als je op deze pagina geen link naar kan vinden, neem dan gerust contact met ons op en we bekijken of je jou verder kunnen informeren.

info – momenten & startdatum opleidingen

Als je op deze pagina geen link naar praktische gegevens kan vinden, dan is deze opleiding reeds gestart of zijn de data nog niet beschikbaar.
Neem dan gerust contact met ons op en we bekijken of je jou verder kunnen informeren.