In september kan je terug starten met de 4-jarige opleiding Centering Practitioner.

Wat is dit?

In deze opleiding gebruiken we het fysieke lichaam als toegangspoort om in contact te komen met de wijsheid van het lichaam , aanvullend leert de practitioner de dynamiek van het model centering te gebruiken om zo coachingsadvies mee te geven. De centering practitioner gebruikt hands-on technieken om een sessie te begeleiden.

Werkwijze van een centering practitioner?

Als centering practitioner leren we het lichaam voelen, om zo aan de hand van bepaalde spanningen en kwaliteiten, een indruk te krijgen omtrent het welzijn van de persoon. De centeringpractitioner spoort niet alleen spanningen op in het fysieke lichaam, maar ondersteunt het lichaam zich te openen door in te werken op de spanningen en energie van o.a. organen, spieren, klieren, fasciën, botten en zenuwstelsel. Aanvullend leert de practitioner de dynamiek van het model centering te gebruiken om zo coachingsadvies mee te geven.

Een centeringpractitioner is geen therapeut of arts en stelt dus geen diagnose !!! De centeringpractitioner heeft vooral de doelstelling om op een preventieve en ondersteunende manier de persoon te begeleiden in zijn of haar zoektocht naar well-beïng en bewustzijn.

Opbouw van de opleiding.
Deze ervaringsgerichte opleiding omvat in de eerste plaats inlevingsmodules (centered living), waar we telkens zelf de ervaring via oefeningen ingaan om zo de spirit van elke laag of sfeer zelf te leren voelen en kennen.
Daarnaast zijn er professionele modules die opgedeeld zijn uit een theoretisch, functioneel deel dat gebaseerd is op recente wetenschappelijke inzichten en een praktisch deel, waarbij we onze persoonlijke ervaring en onze theoretische kennis samenbrengen om het te leren toepassen bij de cliënt. We leren het lichaam te voelen aan de hand van de 8 fysieke lagen en of 4 sferen. Elke laag of sfeer verschaft ons meer informatie omtrent de emotionele, mentale, energetische, spirituele en relationele dynamiek in ons leven en in welke mate we wel of niet verbonden zijn met de aarde en het grotere geheel. Eenmaal we meer weten omtrent de persoon leren we technieken aan om het lichaam en persoon te ondersteunen in zijn/haar proces.
Interesse?
Kom gerust naar ons info-moment op 22 aug. om 19u. Daar kan je het team ontmoeten en krijg je meer uitleg.
Je kan gewoon contact met ons opnemen : nele@souldance.be
Hoe inschrijven?
Je bent pas ingeschreven na een intake gesprek en het definitief persoonlijk toezeggen.
Voor een intake mail ook nele@souldance.be om een datum vast te leggen.