Weekend workshop met Nele Vandezande and Kurt Pattyn in München (Germany) 

De longen zijn een uitzonderlijk en gigantisch orgaan. Als je elk deeltje van de longen zou openvouwen, dan kom je aan de oppervlakte van een voetbalveld. Het contactvlak tussen binnen en buiten is hierbij groot en geeft enorme mogelijkheden. Onze longen zijn ook het voertuig van onze adem. Vanaf het moment dat we geboren worden tot we sterven is ademen een deel van ons leven. Dit betekent dat elke gedachte, elke emotie, elk verlangen en elke beweging die we ervaren in ons leven onvermijdelijk gekoppeld is aan een bepaalde manier van ademen. Maar adem is nog veel meer. Adem is geest en geest is spirit of mind. Adem verbindt ons ook met anderen en met de krachten van moeder natuur. We ademen immers dezelfde zuurstof in en uit. Aan de hand van open floor movement gaan we dieper in op de bodyspirit van de longen en exploreren we o.a. de krachten van onze ademhaling, verbondenheid, leven, vrijheid en ruimte en leren ze op een bruikbare manier gebruiken en integreren in ons leven.

Bodyspirit is dus een embodied centered awareness practice op de 8 lagen van het lichaam zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als energetisch. En dit zowel op persoonlijk, relationeel, maatschappelijk, ecologisch en universeel vlak. Het is geen cursus anatomie, maar een ervaringsgerichte embodiment.

Let wel : doordat deze workshop doorgaat in het buitenland en souldance niet de organisator is, kan je hier geen gebruik maken van de KMO subsidies