o.l.v. Natalie Vandenbussche

Uitleg verdiepende workshops

De verdiepende workshops gaan door op maandagnamiddag, staan los van elkaar en zijn thematisch opgesteld. Aromatherapie is in tegenstelling tot wel eens wordt gedacht, geen ‘zachte’ aanpak. De moleculen in een etherische olie zijn uiterst krachtig, en moeten met zorgvuldigheid worden toegepast. Er wordt gewerkt met producten en materialen van de zuiverste en hoogste kwaliteit.

Omdat we in de verdiepende workshops onze tijd efficiënt willen gebruiken, is het belangrijk om de basiskennis over Aromatherapie (kwaliteitsgaranties, juist gebruik en toepassingen, mogelijke risico’s, bijwerkingen en toxiciteit, correcte bewaring, …) reeds onder de knie te hebben. De basisworkshop kan gevolgd worden op zondagvoormiddag naar keuze.

Inspanning – Ontspanning

In deze praktische workshop gaan we dieper in op hoe etherische olies gezonde inspanning en gezonde ontspanning kunnen ondersteunen. Welke olies kunnen worden ingezet voor het richten van focus, tegen faalangst, bij examenstress, bij het halen van deadlines, bij het leveren van sportieve prestaties, …? En welke oliën brengen het zenuwstelsel tot rust, kunnen worden ingezet bij bv ADHD, overspannenheid, piekergedrag, werkstress, stress gerelateerd aan het gezinsleven, …? Zonder spanning kunnen we niets bereiken. Teveel en te langdurige spanning kan leiden tot allerlei fysieke en psychische klachten en burn-out.

Dit is een verdiepende workshop met tips en recepten voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning.