o.l.v. Natalie Vandenbussche

Uitleg verdiepende workshops

De verdiepende workshops gaan door op maandagnamiddag, staan los van elkaar en zijn thematisch opgesteld. Aromatherapie is in tegenstelling tot wel eens wordt gedacht, geen ‘zachte’ aanpak. De moleculen in een etherische olie zijn uiterst krachtig, en moeten met zorgvuldigheid worden toegepast. Er wordt gewerkt met producten en materialen van de zuiverste en hoogste kwaliteit.

Omdat we in de verdiepende workshops onze tijd efficiënt willen gebruiken, is het belangrijk om de basiskennis over Aromatherapie (kwaliteitsgaranties, juist gebruik en toepassingen, mogelijke risico’s, bijwerkingen en toxiciteit, correcte bewaring, …) reeds onder de knie te hebben. De basisworkshop kan gevolgd worden op zondagvoormiddag naar keuze.

Relaxatie & meditatie

In deze praktische workshop verdiepen we ons vooral in het olfactorische aspect van aromatherapie. Ons reukvermogen is als enige zintuig direct verbonden met de hersenen, meer bepaald met het limbisch systeem. Dat is het deel van onze hersenen waarmee we als mens emoties ervaren en registreren. Op hersenscans is te zien dat hersengolven heel sterk reageren op aromatische geuren, zelfs wanneer die zo minimaal verspreid worden dat ze niet bewust worden waargenomen.

We maken kennis met oliën die ons zenuwstelsel tot rust kunnen brengen (relaxatie) en met olies die ons met aarde en hemel verbinden (meditatie). We leren hoe we de olies kunnen voelen en toepassen.