Onze eerste reeks is volzet, extra reeks let goed op de data.

Combinatie van Open Floor Movement en bewegingstherapie.

met Nele Vandezande

Therapy in motion is een combinatie van 2 werelden. De dans en therapie. Gebeurtenissen, verhalen, overtuigingen, gevoelens etc… liggen opgeslagen in ons lichaam en bewegingspatronen. Therapy in motion is een prachtige tool om via beweging en individuele ondersteuning te luisteren naar die beweging en te zien hoe we een stap verder geraken.

Iedere sessie wordt volgens eenzelfde structuur opgebouwd. Met de groep gaan we samen een uur bewegen volgens de principes van Open Floor. Daarna krijgt elke deelnemer zijn “Open Floor”. Daarbij gaat de danser samen met Nele op zoek naar wat het lichaam verteld. De groep leert observeren om zo reflectie te kunnen maken naar zichzelf. We gaan dus bewegen en delen, kijken hoe het ons kan ondersteunen. Erkennen en herkennen, de kracht van de beweging, de taal van de beweging doorvoelen en bekijken, vormen de sleutels tot deze sessie.

Al onze ervaringen, verhalen, gewoontes en emoties zijn opgeslagen in het lichaam en in onze bewegingspatronen.
Therapy-in-Motion is een somatisch georiënteerde ervaring, waarbij beweging en non-verbale lichaamstaal worden gebruikt om toegang te krijgen tot en te werken met kernproblemen. We werken individueel in een levend en wakker relationeel veld van getuigenissen. We gebruiken dans, beweging en onderzoek om de wijsheid van ons lichaam aan te boren.
De eerste stap in het proces is openheid en nieuwsgierigheid.
In een sessie werken we
– luisteren en de sensaties en impulsen van het lichaam volgen
– gebruik maken van de wijsheid van je eigen fysieke ervaring
– van de cognitieve naar de belichaamde bewegingsverkenningen gaan
– specifieke hulpmiddelen te gebruiken om de innerlijke bewegingen te vergemakkelijken en bewuster en geïntegreerder te worden
– inzichten en middelen uit te breiden via het lichaam
Therapy in Motion is een dynamische methodologie die toonaangevende psychologische concepten integreert in een belichaamd bewegingsvocabulaire.

Voor wie ? Mensen die echt een diepe duik willen nemen in zichzelf, reeds gewoon zijn om hun lichaam te bewegen, zin hebben in zowel groep als 1 op 1 werk, er te zijn als spiegel voor de ander.

Hoeveel mensen ? Kleine groep, max 8 deelnemers. Voorwaarde voor deelname: minimum 3 reeksen gedanst en/of langdurig traject in Souldance gevolgd.