Piekertraining op vrijdagvoormiddag met Kristel Geers

Wanneer we piekeren, denken we voortdurend negatief en denken we aan problemen zonder dat we daarbij tot een oplossing of beslissing komen. Piekeren is een voortdurend denken in cirkels, een voortdurend malen dat nergens toe leidt. Wel gaat het piekeren met onze energie lopen, onze vredige nachtrust verstoren en ons onrust geven. Ergens onderweg zijn we het vertrouwen kwijtgeraakt. Piekeren kan gekoppeld zijn aan psychische moeilijkheden zoals angsten en stemmingsproblemen, maar niet persé, want piekeren staat ook op zichzelf. Het kan ons leven verzuren en onze ervaring van geluk soms in de weg staan.

Tijdens deze vierdelige workshop onderzoeken we ons piekeren. Wat is piekeren eigenlijk en waarom is het zo hardnekkig? Wat heeft dat piekeren ons eigenlijk te vertellen. Hoe kan je omgaan met piekeren, ontdek de tips en tricks die jij nodig hebt om je gedachten hanteerbaar te houden, om te groeien naar vertrouwen.

We komen 4 X 2 uur samen om actief met dit thema aan de slag te gaan. Afwisselend wordt er via voordracht en actieve werkvormen aan de slag gegaan met het thema. Binnen de piekertraining wordt een ruim kader, afkomstig uit diverse stromingen aangeboden.