Evelien Callewaert
Evelien CallewaertOsteopaat | centering practitioner

Mensen helpen was al heel vroeg een doelstelling in mijn leven, alleen wist ik toen nog niet hoe ik een meerwaarde kon betekenen. Via m’n opleidingen krijg ik er nu de tools voor aangereikt. Het lichaam is voor mij een gids met signalen (bv. fysieke klachten) om je dichter bij elk facet van jezelf te brengen. Samen de oorzaak van deze signalen ontdekken en tips geven vanuit mijn ervaring om hiermee om te gaan, is mijn manier van hulpverlening. Door hier zicht op te krijgen heeft dit in mijn eigen leven al heel veel positiefs gebracht. Daarom intrigeert het mij dit geluk ook anderen aan te bieden.

Wie ben ik

Al van jongs af aan was ik ervan overtuigd dat ik iets sociaal wou doen, waarbij ik mensen kon helpen. Hoe of in welke vorm precies, wist ik toen nog niet. Door de jaren heen kwam meer & meer m’n interesse in de gezondheidszorg naar boven & merkte ik dat ik hierin een meerwaarde wou kunnen betekenen. Om die honger naar kennis over het fysieke lichaam wat te kunnen stillen, bleek in 2008 de keuze voor de opleiding osteopathie een schot in de roos.

Om een vollediger therapeut te kunnen zijn, volgde ik in 2012 neuro reactieve technieken (NRT). Dit is een vorm van toegepaste kinesiologie, waarbij het lichaam via spiertesten zelf aangeeft waar de primaire oorzaak precies ligt en wat het lichaam precies nodig heeft.

Van 2013 tot 2015 begeleidde ik als fitclasscoach heel wat mensen op een aangename manier op hun pad naar een betere conditie en zag hoe een juiste portie veilige vorm van beweging heel veel doet met een mens. Gezondheid en beweging gaan hand in hand, zowel in als buiten het lichaam & hiertoe draag ik met plezier m’n steentje bij. Om op een zo zacht mogelijke manier de bewegingsbeperkingen in het lichaam terug in beweging te brengen, volgde ik als uitbreiding op m’n studie in 2014 enkele weekends sensoriële osteopathie (een vorm van fasciatherapie) en in 2015 nieuwe technieken op de wervelkolom bij J.P. Barral.

In de opleiding centering (2013- 2017) & via andere workshops en cursussen die ik tot op heden volg, leer ik in de eerste plaats bewust te worden van m’n eigen blokkades, zowel fysiek, emotioneel, mentaal als energetisch. Enkel door hier zelf mee aan de slag te gaan, kan ik ook anderen bijstaan op hun weg naar een lichaam in balans. Het lichaam is voor mij een gids met signalen (bv. fysieke klachten) om je dichter bij elk facet van jezelf te brengen. Samen op zoek gaan naar de oorzaak van deze signalen om op die manier te helen, boeit me enorm.

Opleiding & ervaring

  • binnenkort beschikbaar
  • binnenkort beschikbaar
  • Medewerker groepspraktijk Souldance: osteopathie, april 2015-heden

Contacteer Evelien

Overheulestraat 237 - 8560 Moorsele (bij Kortrijk)

Tel: +32 477 98 22 64

E-mail: evelien.callewaert@gmail.com