Anja Calcoen
Anja Calcoen

Wie ben ik

Als jongere was ik al enorm geboeid door mensen. Ik had een honger om meer te weten te komen over onze emoties, gedragingen en interacties. De mogelijkheid om hier professioneel mee aan de slag te gaan leek mij toen onbereikbaar en ik koos voor een veilige economische opleiding.

De passie bleef en ik vulde deze vooral op in mijn vrije tijd. De opvoeding van mijn twee dochters bracht mij hierin veel voldoening. De vraag hoe ik mijn kinderen kan ondersteunen in hun groei naar hun ware potentieel is voor mij nog steeds een boeiend leerproces waar ik heel bewust mee omga.

Dit en ook de zoektocht naar diepgang in mijn andere relaties bracht mij in contact met diverse methoden om in relatie te communiceren zoals de Gordon-methode, verbindend communiceren en nieuwe autoriteit. In relatie staan en vanuit echtheid communiceren en in interactie gaan is voor mij nog steeds één van de belangrijkste drijfveren voor mijn eigen persoonlijke groei en bewustwording.

Dit eigen bewustwordingsproces kwam vooral in een stroomversnelling toen ik mijn lichaam erbij begon te betrekken. Via dans en beweging kwam ik meer in contact met mezelf en mijn emoties. Toen ik voelde dat ik mezelf heel vaak tegenhield in het leven en ik ook ondanks mijn inspanningen niet altijd de gewenste resultaten in mijn relaties ondervond, besloot ik nog wat dieper te gaan en het vierjarig groeitraject ‘Centered Living’ te volgen. Dit was voor mij een belangrijke mijlpaal: ik leerde er niet alleen mijn valkuilen kennen, maar ook opnieuw contact te maken met mijn eigen wensen en verlangens.

Na een opleiding tot relaxatie- en ademhalingscoach was het verlangen om ook professioneel met mensen te werken te groot geworden en besloot ik aanvullend een basisopleiding Toegepaste klinische psychologie te volgen om zelf aan de slag te kunnen gaan als psychologisch consulent. Momenteel vervolledig ik nog de opleiding Centering® coach binnen Souldance. Het Centering® model dat vertrekt vanuit zowel het fysieke, emotionele, mentale als energetische aspect van ons zijn, geeft mij een krachtige aanvulling op de methodieken uit mijn basisopleiding om in een counseling traject met mensen aan de slag te gaan. In dit traject integreer ik ook het lichaam als bron van informatie via relaxatie en ademhaling. Zowel de counseling als de lichaamsgerichte focus vormen de basis van waaruit ik mensen wil ondersteunen.

Opleiding & ervaring

 • Opleiding Professionele Bachelor Bedrijfsmanagement aan het HTI te Brugge (1990-1993)
 • Master Class Corporate Finance aan Vlerick te Gent (2009-2010)
 • 3 jarige opleiding bij Syntra West (2007-2009): Basis jaar ‘De Mens’+ 2jarige opleiding voetreflexoloog
 • Opleiding Toegepaste Psychologie, afstudeerrichting klinische psychologie bij Vives Zuid in afstandsonderwijs (2014-2019)
 • 4 jarige opleiding Centering® certified coach bij Souldance (2015-2019):
  • 2 jarige opleiding ademhaling en relaxatie consulent Souldance (2015-2017)
  • 2 jarige opleiding Centering® coach (2017-heden) in opleiding laatste jaar

 

 • Boekhouder bij Fiscaal kantoor Hinnekens Ignace te Kortrijk (1993-1994)
 • Boekhouder bij Osta Carpets te Deerlijk (1994-2005)
 • Hoofdboekhouder bij Sioen Industries te Ardooie (2005-2007)
 • Financieel verantwoordelijke bij investeringsgroep QAT Investments te Brussel/Gent (2007-2017)
 • Consultancybedrijf AMNovam te Gent (2017- heden, halftijds) – diverse functies binnen HRM, administratie en boekhouding/financiën
 • Zelfstandige praktijk ‘Adem.punt’ als Psychologisch Consulent/ Relaxatie&ademhalingscoach te Drongen  (start 2018)

 

 • Medewerkster groepspraktijk Souldance: ademhaling- en relaxatieconsulente

Contacteer Anja

Tel. : 0478 96 52 01
E-mail: anja@aufilia.be