Voordracht : relaties – uitdagingen en mogelijkheden met kurt Pattyn

We leven in een wereld van diploma’s. Bij het minste dat we verrichten moeten we diploma’s behalen en dienen we een opleiding te volgen. Vanaf de leeftijd van 7 jaar krijgen we steeds meer stof te verwerken en we moeten steeds langer studeren om hetzelfde diploma te behalen. Vb) Kinesitherapie is opgetrokken naar 5 jaar en verpleging wordt 4 jaar. Waar we totaal geen diploma voor nodig hebben is om kinderen op te voeden en om relaties aan te gaan. Nochtans wanneer we rondom ons heen kijken en relaties, koppels gaan observeren, dan zien we dat steeds meer mensen uit elkaar gaan en velen zich steeds moeilijker kunnen binden aan iemand.

In het eerste deel van deze voordracht wordt o.a. dieper ingegaan waarom relaties vaak zo moeilijk zijn, welke soort relaties er zijn, waarom we steeds dezelfde soort partners aantrekken en waarom we steeds dezelfde discussies hebben in onze relaties(s). We leren wat aan de basis licht van alle relaties en wat we er zelf kunnen aan doen om een intense, liefdevolle relatie te kunnen uitbouwen of de ideale partner te kunnen aantrekken.

In het tweede deel kunnen specifieke vragen gesteld worden en kan dieper ingegaan worden hoe specifieke problemen aan te pakken en ermee om te gaan.